Papricas de pui

de madi_marin in Pui, 16 Mai 2017 | 7124 vizualizari

 

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc, Merişor, pentru reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 pulpe de pui
  • 3 cepe uscate
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 conserve de roşii cuburi
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 lingură boia iute
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 200 ml smântână de gătit
  • 4 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • mărar proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.

Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.

În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.

Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea.

Dăm vasul la cuptor la foc potrivit. 

Pentru găluşte, se pune apă la fiert.

Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.

Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia.

Se fierb cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.

În mâncarea de la cuptor, adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.

Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.

Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

17.05.2017, 15:56

Excelenta mancarica , ce buna ar fi o portie pe cand ajung acasa

mihaelar63 1

17.05.2017, 17:16

Bun papricas

Rahela Velicu 1

18.05.2017, 08:31

Chiar foarte gustos!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pulpe de pui cu ardei copt